Neuscorrectie

Wanneer kom in ik aanmerking?

Je neus is een duidelijk onderdeel van je gezicht. Niemand wil een opvallende neus. Ben je ontevreden over je neus dan kun je een neuscorrectie laten doen. Dit doet veel met je uiterlijk en verbeterd je zelfvertrouwen! Bedenk van tevoren goed wat je wilt en bespreek je wensen met jouw plastisch chirurg. ZO kun je toetsen of ze reëel zijn.

Wil je een verbetering van je neus, maar streef je geen perfectie na? Ben je lichamelijk gezond, psychologisch stabiel en heb je realistische verwachtingen? Dan ben je zeker een uitstekende kandidaat voor een neuscorrectie.

Plastische chirurgie
Plastische chirurgie

Hoe kan ik me voorbereiden?

Via het contactformulier heb je aangegeven dat je graag een neuscorrectie wilt. Wij plannen samen met jou een afspraak in voor een (online) consult met jouw chirurg. Samen met de chirurg beslis je wat de volgende stap is.

Je boekt je vlucht en de kliniek verzorgt de transfer, je hotel en je chauffeur naar de kliniek. Eenmaal in de kliniek vertellen zij precies hoe je je het beste kunt voorbereiden op de operatie. Ook geven zij jou instructies over eten, drinken, medicijnen, vitamines en de reiniging van je gezicht. Volg deze aanwijzingen goed op, dan help je mee aan een goed verloop van de behandeling.

Na de behandeling in de kliniek wordt je met een privéchauffeur teruggebracht naar je hotel. Hier verblijf je nog 2 dagen en kom je voor een nacontrole terug naar de kliniek. Als alles naar wens is mag je weer naar huis.

Wanneer is mijn nieuwe look compleet?

Na de operatie zie je niet direct het resultaat dat je graag wilt. Het is dan moeilijk voor te stellen dat dit binnen een paar dagen zal veranderen. Veel patiënten voelen zich in de dagen vlak na de operatie dan ook wat neerslachtig. Dit is normaal en begrijpelijk.

Maar wees gerust, het gaat voorbij. Elke dag gaat je neus er beter uitzien en zal je je snel beter voelen. Binnen twee weken zie je amper dat je  geopereerd bent. Toch kan het werkelijke eindresultaat van een neuscorrectie pas na meer dan een paar weken echt duidelijk zijn. Wondgenezing is nu eenmaal een langzaam en geleidelijk proces en restzwellingen verdwijnen soms pas na een tijdje, vooral in de neustip.

In de tussentijd zal je wellicht wat onverwachte reacties van familie en vrienden krijgen. Misschien zeggen ze dat ze maar weinig verschil zien. Dit is een bekend fenomeen. Bedenk dan dat jij zelf besloten heeft tot de ingreep en dat de operatie een succes is als jouw doel bereikt is.

Plastische chirurgie

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen, mail ons.

Een gewone neuscorrectie zoals een neusverkleining duurt meestal één tot twee uur. Meer gecompliceerde operaties kunnen langer duren. Tijdens de operatie wordt de huid los gemaakt van het ondersteunende raamwerk van bot en kraakbeen, dat vervolgens naar de gewenste vorm gemodelleerd wordt. De manier van vormen is afhankelijk van uw wensen en de techniek die de plastisch chirurg gebruikt. Uiteindelijk plaatst hij de huid weer terug over het nieuwe raamwerk. Aan het einde van de neuscorrectie plaatst de chirurg een spalk op de neus om de nieuwe vorm te behouden. Om het tussenschot in de neus te stabiliseren, worden vaak neustampons aangebracht.

Onze plastisch chirurgen voeren een neuscorrectie uit via de binnenkant van de neusgaten. In sommige operaties  gaat de voorkeur uit aan de open techniek. Dan komt er een extra littekentje op de columella, dit is het verticale stukje huidweefsel tussen de neusgaten. De chirurg zal dit met jou bespreken.

Zowel een plaatselijke verdoving als een complete verdoving zijn mogelijk, afhankelijk van de omvang van de operatie en je voorkeur. Bij een plaatselijke verdoving krijg je een aantal prikken in en om de neus, zodat je neus en het omliggende gebied verdoofd aanvoelen. Tijdens de behandeling ben je gewoon volledig wakker, maar ongevoelig voor pijn en daarom meer ontspannen. Bij een complete verdoving slaap je tijdens de operatie en voelt of merk je dus helemaal niets.

Vooral de eerste 24 uur na de operatie kan je neus pijnlijk zijn en je gezicht gezwollen. Om de pijn te verminderen zal de plastisch chirurg pijnstillers voorschrijven. Blijf de eerste dag rustig op bed of op de bank liggen met je hoofd hoog op een kussen. Je zult merken dat de zwelling en bloeduitstortingen rond de ogen de eerste dag zullen toenemen en na twee tot drie dagen een piek bereiken. Koude kompressen of een verkoelende gelbril kunnen verlichting bieden. Je zult je snel beter voelen, maar het eindresultaat laat iets langer op zich wachten. Het grootste deel van de zwelling en de bloeduitstorting verdwijnt na twee weken. (Misschien dat u zelf nog enige restzwelling of een verkleuring ziet, maar die zijn zo minimaal dat ze anderen niet opvallen). De eerste dagen na de operatie is het normaal dat je wat bloed verliest uit de neus en ook zal de neus enkele weken wat stijf aanvoelen.

De eerste week na de operatie mag je je neus niet snuiten. Heb je neustampons gekregen, dan kunnen deze na enkele dagen worden verwijderd. Daarna zult u zich een stuk beter voelen. 

De meeste mensen pakken een week na een neusverkleining of andere vorm van neuscorrectie hun normale activiteiten zoals school en werk weer op. Het zal wel enkele weken duren voordat je weer volledig bent hersteld.

De plastisch chirurg zal je meer specifieke richtlijnen geven voor een geleidelijke terugkeer naar je normale leven. Zo zal hij je waarschijnlijk adviseren gedurende twee tot drie weken zware inspanning te voorkomen, (joggen, zwemmen, bukken en inspanningen die de bloeddruk verhogen). Daarnaast mag je gedurende acht weken niet aan de neus krabben, wrijven of pulken en niet zonnebaden. Ook wanneer je cosmetica gebruikt of je haar en gezicht wast, dien je voorzichtig te zijn. Zodra je voelt dat het kan, kan je je contactlenzen weer dragen. Het dragen van een bril kan problemen opleveren, niet alleen als de spalk nog op de neus zit, maar ook daarna. De neusrug moet zes weken worden ontzien.

Heb je vragen of merk je tussen ongewone symptomen? Aarzel dan niet om je plastisch chirurg te bellen voor een extra (online)consult.

Als je eenmaal (online) een gesprek hebt gehad met de plastische chirurg, en je gaat door met de behandeling, dan ontvang je een factuur van de kliniek. Deze factuur betaal je vooraf en je gaat je vlucht boeken. De kliniek verzorgd de rest. Boekt voor jou een hotel en stuurt je alle informatie toe. 

Er staat een chauffeur voor je klaar op het vliegveld. De chauffeur brengt je naar je hotel voor het inchecken en brengt je naar de kliniek voor je eerste afspraak. Is alles voor je helder dan volgt de behandeling. Na de behandeling krijg je allerlei informatie mee en wordt je naar je hotel gebracht. 

Als je wilt mag je iemand meenemen om je te steunen. Ook deze persoon mag in het hotel verblijven. Vergeet dit niet door te geven aan de kliniek!
Gezien COVID-19 mag deze persoon niet mee naar de kliniek.

Weight loss