Gezicht

Facelift - gezicht

Met een facelift worden de eerste tekenen van het ouder worden letterlijk aan het gezicht onttrokken. Overtollig vetweefsel wordt verwijderd, de onderliggende spieren worden strakgetrokken en de huid van jouw gezicht wordt glad getrokken. Hals- en kaaklijn krijgen weer een jeugdige vorm na een facelift.

Eigenlijk is dit het beste resultaat als je huid nog enigszins elastisch is. De meeste mannen en vrouwen die kiezen voor een facelift zijn tussen de veertig en zestig jaar. Maar ook bij mensen ouder dan zeventig of zelfs tachtig jaar kan een facelift nog fantastische resultaten opleveren.

Er is zelf ook een facelift waarbij het voorhoofd en de hals buiten beschouwing kan worden gelaten. De minilift is een populaire behandeling, aangezien de ingreep veel minder ingrijpend is dan een volledige facelift. De herstelperiode is vele malen korter dan bij een ‘gewone facelift’. 

 

Plastische chirurgie
Plastische chirurgie

Facelift - liposuctie

Naarmate de jaren vorderen wordt de kaaklijn minder strak, krijg je een onderkin en kunnen er hamsterwangen ontstaan. Ook kan het vet zich ophopen onder de onderkin, waardoor de kaaklijn vervaagt. Door middel van een liposuctie kunnen de contouren weer te verbeteren door de onderkin te laten verwijderen en daardoor weer een strakke kaaklijn en kin te krijgen.

Zonder duidelijk zichtbare littekens (enkele kleine sneetjes) kan met een weinig ingrijpende behandeling een geweldige verbetering worden bereikt. 

Samen met de chirurg kan je je wensen doorgeven. De plastische chirurg geeft een helder advies en laat de mogelijkheden zien aan de hand van toekomstige foto’s.

Ooglidcorrectie

Bij het ouder worden, kunnen de boven- en onderoogleden gaan hangen. Ook kunnen zich wallen gaan vormen onder de ogen. Dit kan ertoe leiden dat je een vermoeide blik krijgt, terwijl jij je juist fit en energiek voelt. In die gevallen kan een ooglidcorrectie ervoor zorgen dat je weer een uitgeruste, open blik krijgt.

 

Voordat je beslist om over te gaan tot een operatie, zal de chirurg nauwkeurig uitzoeken welke problemen van belang zijn. Vervolgens zal de chirurg samen met jou de beste operatieve behandeling kiezen om deze afwijking(en) te corrigeren.

Plastische chirurgie

Wenkbrauwen liften


Bij het liften van de wenkbrauwen worden de wenkbrauwen opgetrokken, waardoor de tekenen van veroudering worden gecorrigeerd. Met deze behandeling kan ook een “vermoeid gezicht” worden voorkomen. Wenkbrauwlifting is een ingreep die in de eerste plaats bedoeld is om de esthetiek van het gezicht te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt door patiënten met lage wenkbrauwen of mensen met talrijke rimpels op het voorhoofd. Patiënten na een facelift zien er jonger en meer uitgerust uit.

Plastische chirurgie
Plastische chirurgie

Otoplastie – oorchirurgie


Otoplastie – ook bekend als cosmetische oorchirurgie – is een ingreep om de vorm, de stand of de grootte van de oren te veranderen. De redenen om oorchirurgie te ondergaan variëren, afhankelijk van de behoeften en problemen van de patiënten. Dit kan het gevolg zijn van misvorming van het oor door verwonding, ongeval of geboorteafwijking. Abnormale vorm of grootte van de oren kan het welzijn, het gevoel van eigenwaarde of de geestelijke gezondheid van patiënten beïnvloeden, wat ook een reden kan zijn om te besluiten een otoplastie-operatie te ondergaan. Cosmetische oorchirurgie wordt ook bij kinderen toegepast, waardoor de kwaliteit van leven en het zelfvertrouwen aanzienlijk worden verbeterd.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen, mail ons dan.

Bij een ingreep als een facelift neemt de chirurg alle tijd om alle aspecten rustig met jou door te spreken. Hij brengt jouw wensen zoveel mogelijk in overeenstemming met de technische mogelijkheden. De structuur en elasticiteit van jouw huid spelen daarbij een belangrijke rol. Ook krijg je het advies om jouw haar, als dat kort is, voor de operatie wat langer te laten groeien, zodat je de verse littekens gemakkelijker kunt camoufleren.

De operatie neemt enkele uren in beslag. Wanneer je onder volledige narcose bent, maakt de chirurg incisies boven de haargrens en rondom het oor. Bij een halslift wordt de huid waar nodig losgemaakt en zover mogelijk in de richting van de oren gespannen. Voor een zo fraai mogelijk resultaat moet vaak het laagje spierweefsel dat direct onder de huid ligt worden aangespannen. Overtollig vet- en huidweefsel worden weggehaald om de contouren van de hals en kin te verbeteren.

 

Een facelift wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. Een licht tintelend gevoel van de huid is heel normaal en verdwijnt na verloop van tijd vanzelf. Het wordt veroorzaakt door het genezingsproces dat onder de huid plaatsvindt. Wel zal je gezicht de eerste week wat gezwollen zijn en kunnen gedeelten van de huid, vooral rond de hals, blauw van kleur zijn. In het begin kan je gezicht vreemd aanvoelen. De eerste weken schrik je misschien van het littekenweefsel, de lichte zwellingen en blauwe plekken in de spiegel. Dit is echter van tijdelijke aard. Binnen enkele weken zie je er stralend en jaren jonger uit. Na zes tot twaalf weken zijn de littekens, die aanvankelijk rood waren, al lichter van kleur. De meeste littekens bevinden zich boven de haarlijn en in de natuurlijke plooien van jouw huid. Daardoor zijn zij ook tijdens het genezingsproces niet zichtbaar voor de buitenwereld.

De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Met een aantal zeer dunne naalden wordt ter plaatse van het te verwijderen vet grote hoeveelheden van een vloeistof langzaam ingespoten. Enerzijds zorgt de vloeistof voor verdoving en het samentrekken van de bloedvaatjes om bloedverlies te voorkomen.

Door extra veel vloeistof te gebruiken wordt het vet verdund en kan het vet gelijkmatig worden weggehaald. Dit inspuiten duurt 30 minuten bij een onderkin.

Nadat deze vloeistof vervolgens gedurende minimaal een half uur ingewerkt is, wordt met het verwijderen van het vetweefsel begonnen door middel van een dunne trillende opzuignaald (microcanule). Hiertoe worden enkele heel kleine sneetjes van enkele millimeters in de huid gemaakt, waardoor de naald wordt ingevoerd. Zo wordt het vet van meerdere kanten benaderd om het vet gelijkmatig weg te kunnen halen.

De sneetjes worden niet gehecht om het vocht en wondvocht snel af te kunnen voeren en het sneetje zo mooi mogelijk te laten genezen. Wanneer de behandeling is voltooid, wordt het gebied verbonden met absorberend materiaal waarover je een elastische bandage krijgt.

Voor onze chirurgen is het een relatief eenvoudige ingreep, maar we weten dat dit voor jou best spannend kan zijn. Een ooglidcorrectie gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving. 

 

Voorafgaand aan de ingreep tekent de chirurg af wat hij gaat doen. Daarna wordt de overtollige huid en zo nodig spier- en vetweefsel verwijderd. De wond wordt met een dunne hechtdraad en kleine pleisters gesloten. De ingreep duurt in totaal ongeveer een half uur.

Natuurlijk mag je iemand meenemen. Het is zelfs goed dat je iemand meeneemt. Hij of zij kan je ondersteunen en zelfs een goede mentale steun zijn

Ook deze persoon mag in het hotel verblijven. Vergeet dit niet door te geven aan de kliniek!


Gezien COVID-19 mag deze persoon niet mee naar de kliniek.

Als je eenmaal (online) een gesprek hebt gehad met de plastische chirurg, en je gaat door met de behandeling, dan ontvang je een factuur van de kliniek. Deze factuur betaal je vooraf en je gaat je vlucht boeken. De kliniek verzorgd de rest. Boekt voor jou een hotel en stuurt je alle informatie toe. 

Er staat een chauffeur voor je klaar op het vliegveld. De chauffeur brengt je naar je hotel voor het inchecken en brengt je naar de kliniek voor je eerste afspraak. Is alles voor je helder dan volgt de behandeling. Na de behandeling krijg je allerlei informatie mee en wordt je naar je hotel gebracht. 

Als je wilt mag je iemand meenemen om je te steunen. Ook deze persoon mag in het hotel verblijven. Vergeet dit niet door te geven aan de kliniek!


Gezien COVID-19 mag deze persoon niet mee naar de kliniek.