Borstvergroting

Borstvergroting

Sommige vrouwen overwegen een borstvergroting omdat ze hun cupmaat niet overeen vinden komen met de rest van hun lichaam. Andere vrouwen merken dat hun lichaam erg veranderd is door de jaren of zelfs bijvoorbeeld na een zwangerschap of gewichtsverlies. 

Een borstvergroting kan die balans herstellen. Bij een borstoperatie kunnen je borsten niet alleen groter worden maar krijgen ze ook meer een natuurlijke stevige uitstraling. Een klein verschil dat net hét verschil kan maken, ook voor jou!

Plastische chirurgie
Plastische chirurgie

Plastische chirurgie, tegenwoordig heel natuurlijk

Plastische chirurgie is een steeds meer geaccepteerde manier
om met het uiterlijk om te gaan. Ongeveer 1 op de 3 vrouwen zijn niet tevreden over hun borsten. Een groot deel daarvan kiest uiteindelijk ook echt voor een borstvergroting. 

Bij een borstvergroting krijg je een prothese onder jouw eigen borsten. Daardoor zien je borsten er voller en steviger uit. Omdat niemand hetzelfde is, kijken we samen met jou naar wat jij precies wilt en welke vorm en maat prothese het beste bij jou past. Onze plastisch chirurg zal je een goed en maar vooral een eerlijk advies geven over de mogelijkheden. Samen kies je voor resultaat naar jouw wens!

 

Soorten inplantaten

Onze klinieken gebruiken vooral siliconen borstprotheses. 

Siliconen is een stof die veel toegepast wordt in onze directe leefwereld. Kunstgewrichten, lippenstift en spenen voor baby’s zijn enkele voorbeelden hiervan. Bij de borstprotheses is zowel de inhoud (een soort gel) als het omhulsel  gemaakt van siliconenmateriaal. Juist de siliconen protheses worden gebruikt omdat dit type prothese het borstweefsel het best benadert. Het voelt zacht en soepel, neemt de temperatuur van het lichaam aan en kan jarenlang meegaan. Er is veel onderzoek gedaan naar de veiligheid van siliconenmateriaal als medische toepassing. Tegenwoordig is het materiaal zo verbetert dat het jarenlang in het lichaam kan blijven.

Rond, druppelvorm of anatomisch? Meest voorkomende protheses zijn de ronde protheses. Ook worden er regelmatig druppelvormige of anatomisch gevormde protheses gebruikt. Welke het beste zijn voor jou hangt af van je wensen en van hoeveel eigen borstweefsel je hebt. De plastisch chirurg kan dit goed beoordelen, ook online!

 

Plastische chirurgie

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen, mail ons.

Een borstvergroting heeft veel impact op jouw lichaam en op je leven. Daarom is het belangrijk goed na te denken over jouw keuze. Wil je inderdaad een borstvergroting? En hoe wil je dat jouw borsten er straks uitzien?

Via een (online) consult met jouw plastische chirurg bespreek je samen wat jouw wensen zijn. Aan de hand van foto’s en ook 3D-foto’s kan de chirurg laten zien hoe het er voor jou uit komt te zien. En welke prothese voor jou het beste bij jouw lichaam past.

Alle voor- en nadelen van een borstvergroting heeft de chirurg je uitgelegd. Ga je na de gesprek(ken) akkoord dan ontvang je een factuur voor de behandeling. Jij boekt je vlucht en de kliniek zorgt voor de rest.

Onze chirurg zoekt samen met jou naar de beste vorm en maat prothese. De manier waarop de prothese geplaatst wordt, is vooral afhankelijk van jouw lichaam. De chirurg bespreekt de mogelijkheden vooraf met jou zodat je voor de operatie precies weet wat er gaat gebeuren. Er zijn 3 manieren om de borstprotheses te plaatsen: 
– Tussen uw eigen borstweefsel en uw borstspier
– Onder uw borstspier
– Gedeeltelijk onder uw borstspier en gedeeltelijk erboven (‘dual plane’)

De protheses kunnen direct achter jouw eigen borstweefsel geplaatst worden, op jouw borstspier. Heb je niet zo veel borstweefsel, dan plaatsen ze protheses meestal gedeeltelijk achter en gedeeltelijk voor jouw borstspier, de dual plane-methode.

 

Op de borstspier:
Plaatsen we jouw protheses op de borstspier, dan komen deze direct onder jouw eigen borstweefsel. Deze manier is vooral geschikt voor vrouwen met voldoende eigen borstweefsel om de prothese te bedekken. Is het borstweefsel dun, dan kan het zijn dat de randen van de prothese zichtbaar zouden zijn of dat er niet genoeg plek is om de protheses te plaatsen.

De assistent in de kliniek geeft jou uitleg en een instructiekaart mee met de adviezen voor de eerste dagen in het hotel. Na 5 dagen in het hotel kom je terug naar de kliniek voor een laatste controle. Als alles goed is mag je weer naar huis.

Over het algemeen zijn alle bewegingen die je pijnloos kunt doen toegestaan en als je geen lichamelijk werk hebt, kan je ook weer snel aan het werk. De chirurg bespreekt met jou wat je precies wel en niet mag doen.

Heb je vragen na de behandeling als je weer thuis bent, dan mag je altijd je chirurg bellen voor een (online) afspraak.

Natuurlijk mag je iemand meenemen. Het is zelfs goed dat je iemand meeneemt. Hij of zij kan je ondersteunen en zelfs een goede mentale steun zijn

Ook deze persoon mag in het hotel verblijven. Vergeet dit niet door te geven aan de kliniek!


Gezien COVID-19 mag deze persoon niet mee naar de kliniek.

Als je eenmaal (online) een gesprek hebt gehad met de plastische chirurg, en je gaat door met de behandeling, dan ontvang je een factuur van de kliniek. Deze factuur betaal je vooraf en je gaat je vlucht boeken. De kliniek verzorgd de rest. Boekt voor jou een hotel en stuurt je alle informatie toe. 

Er staat een chauffeur voor je klaar op het vliegveld. De chauffeur brengt je naar je hotel voor het inchecken en brengt je naar de kliniek voor je eerste afspraak. Is alles voor je helder dan volgt de behandeling. Na de behandeling krijg je allerlei informatie mee en wordt je naar je hotel gebracht. 

Als je wilt mag je iemand meenemen om je te steunen. Ook deze persoon mag in het hotel verblijven. Vergeet dit niet door te geven aan de kliniek!
Gezien COVID-19 mag deze persoon niet mee naar de kliniek.